Το αστέρι της Λάτσιο που σκοτώθηκε από μια κακόγουστη φάρσα (pics video)

Λόγω της Λάτσιο του είχαν κολλήσει την ταμπέλα του φασίστα. Αγαπούσε πολύ τον αλεξιπτωτισμό, που τότε είχε συνδεθεί με την ακροδεξιά, με την οποία συμφωνούσαν τότε πολλοί συμπαίκτες του. Μάλιστα, ένας κολλητός του είχε εκφράσει ακροδεξιές θέσεις και πιθανότατα τον πήρε η… μπάλα ηθελημένα ή άθελα του.

Ομως η μοίρα τον Γενάρη του 1977 του κρατούσε μια… έκπληξη, στην πιο δυσάρεστη μορφή της. Το απόγευμα της 18ης Ιανουαρίου ο Λουτσιάνο με τον συμπαίκτη του Πιέρο Γκεντίν μπήκαν σε ένα μεγάλο κοσμηματοπωλείο της Ρώμης.

Ο Ρε Τσέκονι αποφάσισε να κάνει μια πλάκα. Έβαλε τα χέρια στις τσέπες και φώναξε «Ληστεία!». Ο κοσμηματοπώλης Μπρούνο Ταμποκίνι, λόγω της τεταμένης εποχής με ληστείες είχε το όπλο δίπλα του και έχοντας πλάτη προς τον ποδοσφαιριστή γύρισε και τον πυροβόλησε.

Ο 28χρονος Ιταλός ποδοσφαιριστής στα τελευταία του λόγια πριν εκπνεύσει φέρεται να είπε «Για αστείο το έκανα…». Αλλά ήταν αργά. Πολύ αργά για τον ίδιο.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Μπρούνο Ταμποκίνι, συνελήφθη αμέσως, αλλά λίγες ημέρες μετά απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία. Δεν πρόλαβε να αναγνωρίσει τους ποδοσφαιριστές, η αυτοάμυνα του ήταν αρκετά ισχυρό κίνητρο και τελικά αθωώθηκε στο δικαστήριο. Ο συμπαίκτης του Γκεντίν κατέθεσε από την πλευρά του ότι ο Λουτσιάνο δεν πρόλαβε να πει λέξη πριν πυροβοληθεί, αλλά μια κατάθεση ότι είχε επαναλάβει πριν λίγους μήνες αντίστοιχη φάρσα ήταν καταδικαστική.

Στην κηδεία του όλος ο κόσμος της Λάτσιο ήταν εκεί, το ίδιο και η ομάδα. Το ίδιο όμως και αρκετοί πολίτες που δεν τους άρεσε να κυκλοφορούν όλοι με όπλα, να υπάρχει τόσο εγκληματικότητα και η κυβέρνηση να μην κάνει τίποτε.

Ο Ρε Τσέκονι άφηνε τότε πίσω του δύο μικρά παιδιά (την Φραντσέσκα και τον Στέφανο), την γυναίκα του Τσεζαρίνα… Μάλιστα, ο γιος του έπαιξε μπάλα στη Νερβιανέζε, στο γήπεδο που πήρε το όνομα του πατέρα του. Το μνήμα του έχει την ακόλουθη επιγραφή: «Λουτσιάνο Ρε Τσεκόνι: Ποδοσφαιριστής, 1948-1977… έφυγε νωρίς.» Το 2003 δόθηκε το όνομά του και σε δρόμο στην ιταλική πρωτεύουσα στην περιοχή Τουσκολάνο.

Και όλα αυτά για μία φάρσα, για ένα αστείο…


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/news/393681/asteri-tis-latsio-kai-tis-ethnikis-italias-poy-skotothike-gia-mia-farsa-eikones-vinteo

Related Posts

Follow Us

SOCIAL