Στον αέρα η πώληση της Τσέλσι, καταστροφικά σενάρια! (pic)

Στον αέρα η προσπάθεια του Ρόμαν Αμπράμοβιτς να πουλήσει την Τσέλσι, καθώς η διαδικασία σταματά μετά την επιβολή κυρώσεων στον Ρώσο ολιγάρχη.

Η προσπάθεια του Ρόμαν Αμπράμοβιτς να πουλήσει την Τσέλσι σταμάτησε μετά την επιβολή κυρώσεων στον Ρώσο ολιγάρχη από τη βρετανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβάλλει για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του συλλόγου από το 2003, έθεσε την Τσέλσι προς πώληση μετά την απειλή κυρώσεων που διατυπώθηκε αρχικά στο βρετανικό Κοινοβούλιο.
Chelsea club
Η Τσέλσι δεν μπορεί πλέον να πουλήσει ούτε εισιτήρια αγώνων!

Η κατάσχεση του συλλόγου σημαίνει επίσης ότι η Τσέλσι δεν μπορεί να πουλήσει από εδώ και στο εξής εισιτήρια αγώνων!

Η κίνηση αυτή της βρετανικής κυβέρνησης, με την επιβολή κυρώσεων, ουσιαστικά σταματά κάθε τρόπο με τον οποίο ο 55χρονος Αμπράμοβιτς θα μπορούσε να βγάλει χρήματα από την Τσέλσι.

Η βρετανική κυβέρνηση λέει ότι θα εκδώσει ειδική άδεια που θα επιτρέψει την πραγματοποίηση των αγώνων, την πληρωμή του προσωπικού και την παρακολούθηση των αγώνων από τους υπάρχοντες κατόχους εισιτηρίων.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας μπορούν ακόμα να παρακολουθήσουν τους αγώνες για τους οποίους έχουν εισιτήρια, αλλά ο σύλλογος δεν μπορεί πλέον να πουλήσει άλλα εισιτήρια.

Το κατάστημα της Τσέλσι θα κλείσει επίσης.
Οι κυρώσεις σε βάρος Αμπράμοβιτς

Οι κυρώσεις κατά του Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι μακράν οι πιο δραματικές που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε άτομα που συνδέονται στενά με το Κρεμλίνο, επειδή, για πρώτη φορά, η βρετανική κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο κάποιον που δεν υπόκειται επί του παρόντος σε κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλοι οι άλλοι ολιγάρχες στους οποίους επιβλήθηκαν σήμερα κυρώσεις από το Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένου του μεγιστάνα του αλουμινίου Όλεγκ Ντεριπάσκα, του διευθύνοντος συμβούλου της Rosneft Ιγκόρ Σετσίν και του διευθύνοντος συμβούλου της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, καλύπτονται ήδη από κυρώσεις είτε των ΗΠΑ είτε της ΕΕ. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποτελεί έναν νέο στόχο, λοιπόν, για το καθεστώς κυρώσεων της Δύσης που στοχεύει συμμάχους και στενές επαφές του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αν και η περισσότερη προσοχή θα επικεντρωθεί φυσικά στις επιπτώσεις των κυρώσεων για την Chelsea FC, οι οποίες κατέστρεψαν την πώληση του συλλόγου και οι οποίες επίσης, μεσοπρόθεσμα, μπορεί να απειλήσουν ακόμη και τη δυνατότητα να συνεχίσει να αγωνίζεται, θα υπάρξουν και άλλες συνέπειες.

Μία από αυτές αφορά την Evraz, τη χαλυβουργία με έδρα τη Ρωσία αλλά εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στην οποία ο κ. Αμπράμοβιτς κατέχει το 28% των μετοχών.

Οι μετοχές της Evraz, η οποία αναμένεται να υποβιβαστεί από τον FTSE-100 την επόμενην εβδομάδα, υποχώρησαν κατά 12,5% με την είδηση των κυρώσεων κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και στη συνέχεια, λίγο αργότερα, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς διέταξε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών εν αναμονή της αποσαφήνισης των επιπτώσεων των κυρώσεων.

Πηγή: iefimerida.grΗ Βρετανία «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς -Στον αέρα η πώληση της Τσέλσι – iefimerida.gr

Related Posts

Follow Us

SOCIAL