Σαν σήμερα: Η μέρα που η πανδημία παρέλυσε το ποδόσφαιρο… (video)

Στις 11 Μαρτίου 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία τον Covid-19. Από τον Δεκέμβριο του 2019 όταν πρωτοεμφανίστηκε ο ιός στην κινεζική επαρχία Γουχάν μέχρι να «εξαχθεί» στον υπόλοιπο κόσμο και να «αναβαθμιστεί» σε πανδημία, ο κορωνοϊός άλλαξε ριζικά τον τρόπο ζωής μας.

Όπως ήταν αναμενόμενο η πανδημία έπληξε και το αγαπημένο μας άθλημα, με τα περισσότερα πρωταθλήματα ανά το παγκόσμιο πέρσι τέτοια μέρα να αναστέλλουν τη λειτουργία τους για περισσότερο από 2 μήνες!

Η κορωνοϊός διατάραξε τον κόσμο του ποδοσφαίρου, με τους περισσότερους συλλόγους να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, κυρίως από την αισθητή μείωση των εσόδων τους, προσπαθώντας να επιστρέψουν σε προ Covid-19 επίπεδα. 

Στη Γερμανία, η Μπουντεσλίγκα έγινε το πρώτο χρονικά πρωτάθλημα που επέστρεψε στη δράση μετά από 64 μέρες. Σειρά πήραν κ’άλλα μεγάλα πρωταθλήματα όπως η Σέριε Α και η Πρέμιερ Λιγκ, ενώ κάποια άλλα δεν επανάρχισαν ποτέ.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζήσαμε και στα ευρωπαϊκά κύπελλα, με Γιουρόπα και Τσάμπιονς Λιγκ να διεξάγονται τον Αύγουστο μέσα σε μερικές βδομάδες σε μορφή παγκοσμίου κυπέλλου στα γήπεδα της Γερμανίας και της Πορτογαλίας αντίστοιχα.

Μετά το περσινό καλοκαίρι οι ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο επέστρεψαν κανονικά στα γήπεδα και από τότε παίζουν μπάλα με αυστηρά πρωτόκολλα, το μόνο που δεν επέστρεψε ποτέ ήταν ο κόσμος στις κερκίδες. Κάποιες ομοσπονδίες επιχείρησαν να επιτρέψουν σε ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων να πηγαίνει στο γήπεδο ωστόσο αυτό δεν κράτησε για πολύ αφού ακολούθησαν κ’ άλλα “κύματα” της πανδημίας.

Το Bleacher Report Football πριν ένα χρόνο είχε ετοιμάσει ένα συγκινητικό βιντεάκι με κάποιους από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο να μένουν μόνοι στο σπίτι αναπολώντας τις ημέρες προ-πανδημίας…

Recent Posts

Follow Us

SOCIAL