Ρονάλντο: Το “Φαινόμενο” και οι δύο σωστές ημερομηνίες γέννησης του! (pics)

Πόσο δύσκολο είναι να γιορτάζεις τα γενέθλιά σου την ημερομηνία γέννησής σου; Αν είσαι μέλος της εθνικής νέων της Νιγηρίας, πολύ δύσκολο. Αν είσαι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όμως; Ο Ρονάλντο έχει αυτό το πρόβλημα και μαζί του τα διεθνή ΜΜΕ κι οι ποδοσφαιρικοί φορείς, που δεν γνωρίζουν πότε να του ευχηθούν. Και το κάνουν σε οποιαδήποτε εύκαιρη ημερομηνία.

Μία εξ αυτών είναι η σημερινή. Η 18η Σεπτεμβρίου είναι μία από τις ημερομηνίες γέννησης του ‘φαινομένου’. Για παράδειγμα, η αγγλική έκδοση της Wikipedia θεωρεί ότι ο Βραζιλιάνος βετεράνος γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1976 και κατά συνέπεια αρκετά ΜΜΕ (και όχι μόνο) υιοθετούν αυτήν την πληροφορία.

Έρχεται, όμως, η πορτογαλική έκδοση της Wikipedia, δηλαδή εκείνη της γλώσσας του Ρονάλντο, η οποία τοποθετεί τα γενέθλιά του 4 ημέρες αργότερα. Συγκεκριμένα, στις 22 Σεπτεμβρίου του 1976. Η ηλικία δεν αλλάζει ουσιαστικά, όμως αλλάζουν τα γενέθλια. Λόγω και γλώσσας, αυτή η ημερομηνία έχει μικρότερη… πέραση στα ΜΜΕ.

Ένα από τα θύματα του συγκεκριμένου διχασμού είναι η ίδια η UEFA, η οποία επίσης δεν ξέρει πότε γεννήθηκε ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχει αγωνιστεί στις διοργανώσεις της. Κάποια έτη του εύχεται στις 18 Σεπτεμβρίου, κάποια στις 22 του μήνα.

Παλαιότερα, Ίντερ και Μίλαν, δύο από τις πρώην ομάδες του ‘φαινομένου’ είχαν έρθει σε… διαμάχη στο twitter σχετικά με τα γενέθλιά του, αφού η μία του ευχήθηκε στις 18 και η άλλη στις 22!

Related Posts

Follow Us

SOCIAL