Πρέμιερ Λιγκ: Ζητούν έρευνα οι ομάδες για «ψευδώς θετικά κρούσματα» στην Λίβερπουλ! (pic)

Η EFL (English Football League) βρίσκεται υπό πίεση, προκειμένου να διερευνήσει γιατί οι παίκτες της Λίβερπουλ, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό πριν την αναβολή του πρώτου ημιτελικού του Carabao Cup κόντρα στην Άρσεναλ, βρέθηκαν στη συνέχεια αρνητικοί, με τον σύλλογο του Άνφιλντ να αντιμετωπίζει… ερωτήματα -για την ώρα- σχετικά με την κλίμακα του πρόσφατου ξεσπάσματος μέσα στον σύλλογο!

Σύμφωνα με το Athletic, η EFL έχει λάβει παράπονα από ορισμένους από τους συλλόγους της για την αναβολή, μετά την παραδοχή του Γιούργκεν Κλοπ ότι όλα εκτός από ένα από τα θετικά τεστ του συλλόγου ήταν «ψευδώς θετικά» -που σημαίνει ότι αργότερα τα τεστ έδειξαν ότι αυτοί οι παίκτες δεν είχαν στην πραγματικότητα κορωνοϊό και άρα κακώς αναβλήθηκε το παιχνίδι με τους «κανονιέρηδες»!

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, οι σύλλογοι θέλουν σαφήνεια για το πότε ακριβώς η Λίβερπουλ ανακάλυψε αυτές τις πληροφορίες, καθώς αν ήταν πριν από τον αγώνα με την Άρσεναλ, υπήρχε πιθανότητα το παιχνίδι να διεξαχθεί κανονικά, όπως είχε προγραμματιστεί!

Οι ομάδες θέλουν να διερευνηθεί η κατάσταση, ακριβώς επειδή αρκετές από αυτές έχουν ζητήσει αναβολές αυτήν τη σεζόν λόγω επιδημιών Covid-19 και τα περισσότερα από αυτά τα αιτήματα έπεσαν στο κενό.

Η EFL, λοιπόν, συνεχίζει το ρεπορτάζ, αντιμετωπίζει εκκλήσεις από συλλόγους να ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, που θα μπορούσε να οδηγήσει τη Λίβερπουλ σε αυστηρή τιμωρία, εάν διαπιστωθεί ότι ο σύλλογος απέκρυψε στοιχεία και δεν έδωσε αγώνα χωρίς δικαιολογία!

Ο αγώνας της 6ης Ιανουαρίου επαναπρογραμματίστηκε, αφού η Λίβερπουλ ανέφερε έναν «ταχέως αυξανόμενο αριθμό» κρουσμάτων Covid-19 στην EFL, η οποία ενήργησε σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες, αναβάλλοντας τον αγώνα και ορίζοντάς τον για την ερχόμενη Πέμπτη. Ο Κλοπ είπε, ωστόσο, μετά το ματς Κυπέλλου με τη Σριούσμπερι ότι μεταγενέστερα τεστ έδειξαν πως μόνο ένας παίκτης, ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, είχε στην πραγματικότητα τον ιό!

Σύμφωνα με πηγές του Athletic, η Λίβερπουλ υποβλήθηκε σε τουλάχιστον δύο γύρους δοκιμών πριν από την αναβολή. Ο πρώτος γύρος, που περιελάμβανε τη χρήση δοκιμών συσκευής πλευρικής ροής (LFD), ανέδειξε μια σειρά θετικών περιπτώσεων. Ο δεύτερος γύρος, ο οποίος περιελάμβανε τη χρήση δοκιμών αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) που πραγματοποιήθηκαν από ανεξάρτητο εργαστήριο, ανέδειξε επίσης μια σειρά θετικών περιπτώσεων. Ωστόσο, ένας τρίτος γύρος δοκιμών, που διεξήχθη μετά τον προγραμματισμένο πρώτο αγώνα έδειξε ότι οι εν λόγω παίκτες ήταν στην πραγματικότητα αρνητικοί. Η Λίβερπουλ δεν σχολίασε όταν της ζητήθηκε να το επιβεβαιώσει και να εξηγήσει πότε αποκαλύφθηκαν τα αποτελέσματα της τρίτης σειράς δοκιμών.

Τα «ψευδώς θετικά» αποτελέσματα LFD θεωρούνται εξαιρετικά ασυνήθιστα. Ως εκ τούτου, η πιθανότητα διαδοχικών «ψευδώς θετικών» αποτελεσμάτων θεωρείται εξαιρετικά απίθανη.

sport-fm.gr

Related Posts

Follow Us

SOCIAL