Η Premier League άρχισε και ήδη έχουμε τα πρώτα δήγματα γραφής για τις ομάδες που απαρτίζουν το πρωτάθλημα. Πολλοί καινούργιοι παίχτες νέοι προπονητές νέοι στόχοι και όνειρα.
Ο παίχτης που ξεχωρίζει και έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω του κατά την άποψη μου είναι ο επιθετικός της Norwich Pukki. O Teemu Eino Antero Pukki όπως είναι το πλήρες όνομα του γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1980 (29 ετών) στο Kotka της Φιλανδίας και μέχρι στιγμής κατάφερε να πετύχει 5 τέρματα δίνοντας και μια assist με το καλημέρα. φιγουράρει πρώτος στην λίστα των scorer μπροστά από τους Aguero , Barnes, Salah αλλά μαζί με τον Rahim Sterling.
Με αυτά τα πέντε τέρματα το ‘εννιάρι’ της Νόριτς έγινε μόλις ο 2ος στην ιστορία της Premier League που σκοράρει πέντε φορές στους τρεις πρώτους του αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος μετά από τον Ρώσο Pavel Pogrebnyak που το πέτυχε με τη φανέλα της Fulham!
Για όσους ασχολούνται με το Αγγλικό πρωτάθλημα ο συγκεκριμένος μόνο τυχαίος δεν είναι. Συγκεκριμένα, αναδέχτηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς (EFL Awards) στην Championships σκοράροντας 29 τέρματα μοιράζοντας επίσης 9 assists. Έτσι , πήρε τα καναρίνια από το χέρι ανεβάζοντας τα στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας .
Μετά από την βράβευση του ανάφερε ότι «Είναι τιμή μου που κέρδισα αυτό το βραβείο, είμαι πολύ ευτυχισμένος που η προσπάθεια μου αναγνωρίστηκε. Το βραβείο διεκδίκησαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές έτσι είναι ξεχωριστό για μένα!»
Αναλύοντας περισσότερο τα στατιστικά του Φιλανδού προκύπτει ότι σκοράρει κατά μέσο όρο 0,63 τέρματα ανά παιχνίδι και την περασμένη χρονιά η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του ακούμπησε το 83%.
Ο κόσμος στο Norwich τον λατρεύει αν και όταν πήρε μεταγραφή στην ομάδα τους ως free agent λίγοι τον πίστεψαν. Το καλοκαίρι του 2018 υπόγραψε το συμβόλαιο του ( έφτασε μια ανάσα από την ένταξη του στον ΠΑΟΚ) μετά από 4 γεμάτες χρονιές στην Brondby καταγράφοντας 130 συμμετοχές και 55 τέρματα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Κυπριακό κοινό συστήθηκε βάζοντας 2 τέρματα εναντίον της Ομόνοιας το 2015 στην Λευκωσία σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ομάδα του προνόησε και ανανέωσε το συμβόλαιο του για ακόμα 3 χρόνια από σήμερα, με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμα ένα. Έτσι το μήνυμα στάλθηκε ότι όποια ομάδα ενδιαφερθεί στο μέλλον ότι θα πρέπει να πληρώσει αδρά για να τον αποκτήσει.
Καταλήγοντας, σίγουρα ο στόχος για το Pukki είναι η συνέχεια στις ψηλές πτήσεις πετυχαίνοντας όσο το δυνατό περισσότερα τέρματα. Παρόλα αυτά το μυαλό όλων στην Norwich αλλά και του ιδίου είναι να μην πλεχτούν σε περιπέτειες και να εξασφαλίσουν την παραμονή τους κάτι που τους το ευχόμαστε.