Οργισμένη ανακοίνωση Λίβερπουλ για αθώωση κατηγορουμένων στην δίκη για το Χίλσμπορο

liverpool-hillsborough

Στη δίκη που διεξήχθη σήμερα, δύο πρώην αστυνομικοί και ένας δικηγόρος, που κατηγορήθηκαν για συγκάλυψη γεγονότων και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης σχετικά με την τραγωδία του Χίλσμπορο, αθωώθηκαν και οι τρεις, συνεχίζοντας επί σειρά ετών την απουσία καταλογισμού ευθυνών σε πρόσωπα για την τραγωδία.

Μετά από αυτή την απόφαση η επίσημη Λίβερπουλ εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της ομάδας σχετικά με την δίκη. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη απογοήτευση, η Liverpool παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξεις στη δικαστική διαδικασία που αφορά την τραγωδία του Hillsborough.

Παρότι δεν θα δικαιούμασταν, νομικά ή για άλλους λόγους, να σχολιάσουμε αυτές τις διαδικασίες μιας και αναφέρονται σε συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, είναι καθήκον μας να επισημάνουμε ότι τα 96 θύματα, οι οικογένειες τους, οι επιζήσαντες και όλοι όσοι υπέφεραν με τις συνέπειες της τραγωδίας του Hillsborough, συνεχώς εισπράττουν απογοήτευση στην αναζήτηση της δικαιοσύνης.

Χαιρετίζουμε όλους όσους αγωνίστηκαν για δικαιοσύνη. Απογοητεύτηκαν για ακόμη μια φορά.

Έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση στην οποία 96 άνθρωποι σκοτώθηκαν άδικα και ακόμη κανένα φυσικό πρόσωπο ή ομάδα προσώπων δεν έχει κριθεί νομικά υπαίτιος για τους θανάτους τους.

Όπως πάντα, οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες, τους επιζήσαντες και όσους αγωνίζονται και θα το επαναλάβουμε ότι, όπως σφραγίστηκε στις ανακρίσεις του 2016, η συμπεριφορά των φιλάθλων μας δεν αποτέλεσε παράγοντα που συνέβαλε στην τραγωδία, μια αλήθεια για την οποία οι τεθλιμμένες οικογένειες χρειάστηκε να παλέψουν για περισσότερα από 25 χρόνια.

Οι 96 δε θα ξεχαστούν ποτέ».

Related Posts

Follow Us

SOCIAL