Οπαδοί με περιοριστικά μέτρα σε Αγγλία και Ουαλία δεν θα ταξιδέψουν στο Κατάρ! (pic)

Περισσότεροι από 1.300 οπαδοί από την Αγγλία και την Ουαλία με απαγορευτικούς περιορισμούς δεν θα  επιτραπεί να ταξιδέψουν στο Κατάρ για το εφετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

meridian in text

Τα νέα μέτρα, που τίθενται σε ισχύ από την Παρασκευή (14/10), εμποδίζουν τους φιλάθλους με ιστορικό βίας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο να πραγματοποιήσουν το ταξίδι στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη, το οποίο ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 18 Δεκεμβρίου.

«Δεν θα αφήσουμε τη συμπεριφορά μιας μειοψηφίας παραβατών να αμαυρώσει το συναρπαστικό τουρνουά που ακολουθεί», δήλωσε η υπουργός εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Την περασμένη σεζόν σημειώθηκε απότομη αύξηση στις εισβολές οπαδών στα γήπεδα και γενικότερα προβλήματα μεταξύ των φιλάθλων στο αγγλικό ποδόσφαιρο, με την Premier League να εισάγει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για να ελέγξει περιστατικά κακής συμπεριφοράς ενόψει της νέας περιόδου.

Το υπουργείο εσωτερικών προειδοποίησε ότι οι οπαδοί που παραβιάζουν τους κανόνες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή εξάμηνης φυλάκισης και απεριόριστο πρόστιμο. Οποιοδήποτε άτομο έχει «προκαλέσει προβλήματα στο παρελθόν και κρίνεται πιθανό να το κάνει ξανά» θα του απαγορευτεί επίσης να ταξιδέψει.

«Η βία, η κακοποίηση και η αταξία δεν γίνονται ανεκτές εδώ, κι αυτή η εγκληματική συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ως εκ τούτου θ΄ ακολουθήσουμε αυτή τη σταθερή προσέγγιση», πρόσθεσε η Μπρέιβερμαν.

sdna.gr

Related Posts

Follow Us

SOCIAL