Οι ποδοσφαιριστές του Βελγιού αρνούνται να εμβολιαστούν!

[bsa_pro_ad_space id=3]

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την Πέμπτη (3/6) το Βέλγιο στις Βρυξέλλες. Σε φιλική αναμέτρηση που ουσιαστικά ανήκει στην προετοιμασία της χώρας της κεντρικής Ευρώπης για το Euro. Για τους Βέλγους, πάντως, πέρα απ’ το ματς με την Ελλάδα, έχει ξεσπάσει θέμα αναφορικά με την άρνηση των περισσότερων διεθνών να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού!

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα HLN, τα περισσότερα μέλη της Εθνικής Βελγίου είπαν όχι στο ενδεχόμενο εμβολιασμού τους, πριν την έναρξη του Euro. Κι αυτό γιατί θεωρούν πως οι παρενέργειες του εμβολίου (αίσθημα κόπωσης, πυρετός, πόνοι κτλ) θα επηρεάσουν άμεσα την προετοιμασία για το μεγάλο ραντεβού του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όπως έχει γίνει γνωστό έχει εγκριθεί ο εμβολιασμός όλων των μελών της Εθνικής Βελγίου με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Με τη διαδικασία ολοκλήρωσαν μέχρι τώρα μόνο τέσσερις παίκτες, οι Κουρτουά, Βερμάελεν, Αλντερβάιρελντ και Καστάνιε.

Η άρνηση των περισσότερων παικτών, δεν αφορά τη θεώρησή τους για τα εμβόλια του Covid-19 συνολικά. Απλά προτιμούν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό μετά το Euro, για να μην ταλαιπωρηθούν από παρενέργειες στη διάρκεια της διοργάνωσης.

Φυσικά οι Βέλγοι δεν μπορούν με το… ζόρι να εμβολιάσουν τους παίκτες, έτσι εξετάζουν άλλους τρόπους για να μην υπάρξουν προβλήματα με τον κορονοϊό. Αρκετοί αθλητές δε θα έχουν πρόβλημα καθώς έχουν αντισώματα μια και νόσησαν με τον ιό. Επιπρόσθετα η ομάδα θα είναι σε συνθήκες φούσκας ενώ θα υποβάλλονται διαρκώς σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Πηγή: onsports.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide