Μπαρτσελόνα: Όλα έτοιμα για την ανακαίνιση του Καμπ Νου! (pics / video)

Εγκρίθηκε από την Μπαρτσελόνα το πλάνο για την ανακαίνιση του «Καμπ Νου» με ευνοϊκούς οικονομικούς όρους.

Ο επενδυτικός όμιλος Goldman Sachs, ο οποίος είχε συμφωνήσει να δανείσει 595 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους του συλλόγου τον Αύγουστο, θα χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του γηπέδου βάσει ενός 35ετούς σχεδίου, συμπεριλαμβανομένης μιας αρχικής πενταετούς περιόδου χάριτος.

Το σχέδιο εγκρίθηκε με ποσοστό 87,8% από τους 48.623 συμμετέχοντες, που αποτελούν περίπου το 44,2% των συνολικών μελών του συλλόγου.

Τα χρέη του καταλανικού κλαμπ ανέρχονται σε 1,35 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 673 εκατ. οφείλονται σε τράπεζες.

Στόχος είναι το ανακαινισμένο «Καμπ Νου» να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2025 με τις εργασίες να αρχίζουν τον επόμενο χρόνο για να επεκταθεί η χωρητικότητα σε 105.000 θέσεις, καθιστώντας το, το μεγαλύτερο στάδιο της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, δήλωσε ότι ο σύλλογος αναμένει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετα έσοδα ετησίως, με το νέο γήπεδο, χάρη σε χορηγίες και δικαιώματα ονομασίας, έκδοση εισιτηρίων, catering, VIP boxes, συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Το έργο, θα περιλαμβάνει επίσης την ανανέωση της υποδομής του συλλόγου, όπως τα γραφεία και την έδρα της μπασκετικής ομάδας, το «Παλάου Μπλαουγκράνα», που θα ολοκληρωθεί το 2026.

sport-fm.gr

Πέτρος Πέτρου