Μουντιάλ 2030: Η Ελλάδα ζητά τη διοργάνωση! (pIc)

Η Ελλάδα εμφανίζεται έτοιμη να καταθέσει φάκελο για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 μαζί με την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

meridian in text

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ιστοσελίδα του Καΐρου, σύμφωνα με το οποίο, οι ιθύνοντες των τριών χωρών είχαν τις τελευταίες ώρες διάσκεψη, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την κατάθεση του κοινού φακέλου για την συνδιοργάνωση του κορυφαίου ραντεβού του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το cairo24.com, ο Ασράφ Σόμπι, Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Αιγύπτου είχε επαφή με τους ομόλογούς του από την Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία και αποφασίστηκε να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες που χρειάζονται για να μπορέσουν οι τρεις χώρες να προχωρήσουν επίσημα το φάκελο προς τη FIFA.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, αποφασίστηκε να χριστεί ένα μεγάλο γήπεδο στην πόλη του Ελ Αλαμέιν, που θα συμπεριληφθεί στον φάκελο, ενώ όπως είναι εύκολα αντιληπτό, δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για τις προθέσεις της Ελλάδας για τα γήπεδα που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν τους αγώνες.

Αυτή τη στιγμή, σ’ έναν τέτοιο φάκελο, η χώρας μας θα μπορούσε να βάλει την OPAP Arena που αποτελεί το τελευταίο ποδοσφαιρικό γήπεδο που έχει ανεγερθεί στην Ελλάδα, το «Γ. Καραϊσκάκης», που είναι από τα πιο σύγχρονα αλλά και το ΟΑΚΑ που έχει μεγάλη χωρητικότητα και μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Βέβαια, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα ένταξης των πρότζεκτ για Βοτανικό και Νέα Τούμπα, που αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι το 2030.

Μέχρι στιγμής, στη FIFA έχουν κατατεθεί τρεις φάκελοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030. Η πρώτη είναι αυτή μεταξύ Μαρόκου, Τυνησίας και Αλγερίας, η δεύτερη η συνδιοργάνωση της Ισπανίας με την Πορτογαλία και η τρίτη της Κολομβίας με την Ουρουγουάη, ως επετειακού Μουντιάλ για τα 100 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση.

Related Posts

Follow Us

SOCIAL