Μουντιάλ 2022: Πάνω από 6.500 οι νεκροί εργάτες στο Κατάρ (pic)

Όπως αναφέρει η “Guardian” κατά την διάρκεια της ανέγερσης γηπέδων για το Μουντιάλ του Κατάρ έχουν χάσει την ζωή τους 6.500 εργάτες, με τους θανάτους να μην οφείλονται μόνο σε εργατικά ατυχήματα αλλά και σε αντίξοες συνθήκες, όπως τις ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα αλλά και τους κακούς χώρους διαμονής, που σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι μεγάλα κοντέινερς.

Οι πιο πολλοί από αυτούς ήταν από την Ινδία, ενώ σε αυτή τη μακάβρια λίστα ακολουθούν το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Σρι Λάνκα.

Όπως δηλώνει η ερευνήτρια του Κόλπου για τη Διεθνή Αμνηστία, Μέι Ρομάνος: «Υπάρχει πραγματική έλλειψη σαφήνειας και διαφάνειας γύρω από αυτούς τους θανάτους. Υπάρχει ανάγκη για το Κατάρ να ενισχύσει τα επαγγελματικά του πρότυπα υγείας και ασφάλειας».

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις εκπροσώπου της FIFA, ο οποίος τονίζει για το Μουντιάλ του 2022: «Έχοντας λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των εργατών, η συχνότητα των ατυχημάτων στις κατασκευές για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με άλλα αντίστοιχα πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο».

Related Posts

Follow Us

SOCIAL