Μουντιάλ 2022: Μέχρι και 11 χρόνια φυλάκιση σε όποιον βγάλει σημαία ΛΟΑΤΚΙ! (pic)

Με ποινή φυλάκισης έως 11 έτη κινδυνεύει να τιμωρηθεί όποιος φίλος του ποδοσφαίρου σηκώσει την πολύχρωμη σημαία της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ στο Κατάρ, σύμφωνα με έγκριση από την Ανώτατη Επιτροπή του Εμιράτου.

meridian in text

«Όποιος φέρει τη σημαία στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα φυλακίζεται για 7 ή 11 χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, Νάσερ Αλ Κατέρ, υπενθυμίζοντας ότι το κράτος είναι μια ισλαμική χώρα και, ως εκ τούτου, η «θρησκεία, οι πεποιθήσεις και ο πολιτισμός του» πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο Mανσούρ Αλ Ασάνι, γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κατάρ, είπε: «Αν θέλετε να εκφέρετε την άποψή σας για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, κάντε το σε μια κοινωνία όπου είναι αποδεκτή».

Πριν από λίγες ημέρες, η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ ανακοίνωσε επίσης ότι η σεξουαλική επαφή εκτός γάμου στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης επτά ετών. «Το Κατάρ είναι μια συντηρητική χώρα και οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής αποδοκιμάζονται, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

«Η ασφάλεια κάθε οπαδού είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Αλλά οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής αποδοκιμάζονται, δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας και αυτό ισχύει για όλους», ανέφερε ο Αλ Κατέρ, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2021, επιβεβαίωσε ότι «δεν επιτρέπεται η ομοφυλοφιλία» στο Κατάρ, αλλά υπόσχεται ότι οι υποστηρικτές του ΛΟΑΤΚΙ + θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στη χώρα και να παρευρεθούν στους αγώνες.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide

Related Posts

Follow Us

SOCIAL