Μαραντόνα: Η ιστορική περιγραφή του γκολ κόντρα στους Άγγλους έγινε τατουάζ! (Pic video)

Πάνε κιόλας 3 βδομάδες από την μέρα που ο Θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας με τον απανταχού ποδοσφαιρικό πλανήτη να θρηνεί για την απώλεια του “Θεού”!

meridian in text

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε στα 60 του αφήνοντας για παρακαταθήκη κάποια από τα ιστορικότερα γκολ στην ιστορία του αθλήματος, με τα πιο χαρακτηριστικά να είναι τα 2 κόντρα στην Αγγλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ντιεγκίτο έγραψε το δικό του έπος καθώς η μοίρα το έφερε να σημειωθούν δύο από τα διασημότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το πρώτο έμεινε στην ποδοσφαιρική ιστορία σαν «Το χέρι του Θεού». Με το σκορ στο 0-0 ο βραχύσωμος «μάγος» της μπάλας πηδάει για κεφαλιά και με… αριστερή γροθιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Άπαντες ξεγελάστηκαν (μαζί και οι διαιτητές), το γκολ μέτρησε κανονικά και έμεινε χαραγμένο στην ιστορία ως το «χέρι του Θεού». Τέσσερα λεπτά όμως αργότερα ήρθε η απόλυτη μαγεία.

Το γκολ του αιώνα σημειώθηκε όταν ο «Πίπε Ντ’ Όρο» πήρε την μπάλα από το κέντρο και πέρασε όποια… λευκή φανέλα έβρισκε μπροστά του, πέρασε και τον γκολκίπερ και έγραψε το 2-0.

O πιο κάτω θαυμαστής του Ντιέγκο θέλησε να κρατήσει στην μνήμη του την εικόνα του 2ου γκολ κόντρα στους άγγλους ζωντανή, αποτυπώνοντας με μελάνι στην πλάτη του την ιστορική περιγραφή του γκολ από τον Βίκτορ Χούγκο.

Πραγματικά, πανέμορφο!

Related Posts

Follow Us

SOCIAL