Και όμως, η Γερμανία κινδυνεύει να αποκλειστεί ακόμα και αν νικήσει την Ισπανία! (pics)

Το επιβλητικό 7-0 της Ισπανίας απέναντι στην Κόστα Ρίκα απειλεί τη Γερμανία, η οποία κινδυνεύει να αποκλειστεί από τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

meridian in text

Τα επτά γκολ που σημείωσε η Ισπανία απέναντι στην Κόστα Ρίκα την καθιστούν απόλυτο φαβορί για την 1η θέση του 5ου ομίλου του Μουντιάλ 2022, τόσο στη θεωρία όσο και στα χαρτιά.

Η “φούρια ρόχα” εξασφάλισε μία διαφορά τερμάτων που θα υπερισχύσει των υπολοίπων ομάδων σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ξεχωρίσει βαθμολογικά.

Στις διοργανώσεις της FIFA προηγούνται στα κριτήρια ισοβαθμίας τα γκολ σε όλα τα παιχνίδια των ομίλων, σε αντίθεση με τις διοργανώσεις της UEFA όπου προηγούνται τα αποτελέσματα στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.

Ως εκ τούτου, έπειτα από τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει μία ομάδα, σημασία παίζει η διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες και τρίτο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες ενός ομίλου.

Με το 7-0, η Ισπανία ρεαλιστικά δεν κινδυνεύει να μείνει κάτω από την Κόστα Ρίκα. Με την Ιαπωνία έχει τους ίδιους βαθμούς αυτήν τη στιγμή, αλλά την αφήνει από κάτω λόγω της διαφοράς τερμάτων. Όσο για τη Γερμανία, τα δεδομένα είναι απλά.

Η Ισπανία μπορεί να πετάξει εκτός τη Γερμανία
Ακόμα κι αν η Γερμανία επικρατήσει την Κυριακή στο μεγάλο παιχνίδι του ομίλου κόντρα στην Ισπανία, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα βρίσκεται από πάνω στην ισοβαθμία. Μοναδική περίπτωση να προσπεράσει η Γερμανία είναι να καλύψει την απόσταση των… οκτώ γκολ που χωρίζει τις δύο εθνικές ομάδες!

Το μεγάλο ντέρμπι είναι προγραμματισμένο στη 2η αγωνιστική του ομίλου, όμως μπορεί να κρίνει οριστικά το μέλλον των Γερμανών. Αν η Ιαπωνία επικρατήσει της Κόστα Ρίκα στο άλλο παιχνίδι και η Ισπανία της ομάδας του Χάνσι Φλικ, τότε η Γερμανία θα αποκλειστεί για δεύτερη σερί διοργάνωση από τη φάση των ομίλων.

Στο ενδεχόμενο ισοπαλίας (και πάντα αν θεωρήσουμε ότι η Ιαπωνία επικρατεί της Κόστα Ρίκα), η Γερμανία έχει μόνο θεωρητικές ελπίδες πρόκρισης, αφού την τελευταία αγωνιστική, κόντρα στην Κόστα Ρίκα, χρειάζεται να καλύψει τη διαφορά τερμάτων με την Ισπανία και συνάμα η Ιαπωνία να υποτάξει τη “ρόχα”!

Μοναδικό σενάριο στο οποίο η Γερμανία θα παραμείνει ρεαλιστικά ζωντανή στην 3η αγωνιστική είναι να νικήσει τους Ισπανούς και να μην νικήσει η Ιαπωνία την Κόστα Ρίκα.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής του Ε’ ομίλου
Γερμανία – Ιαπωνία 1-2
Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0

Η βαθμολογία

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Πόντοι σε όλους τους αγώνες
Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
Κλήρωση

Δεύτερη αγωνιστική
27/11, 12:00 Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα, (Stadium Ahmed bin Ali)
27/11, 21:00 Ισπανία – Γερμανία (Al Bayt Stadium)

Τρίτη αγωνιστική
01/12, 21:00 Ιαπωνία – Ισπανία, (Khalifa International Stadium)
01/12, 21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία (Al Bayt Stadium)

Πηγή: sport24.gr

Related Posts

Follow Us

SOCIAL