Και εγένετο… ο Μέσσι! (videos)

Ήταν Τετάρτη 24 Ιουνίου 1987, στο Ροσάριο της Αργεντινής σε ένα Ιταλικό νοσοκομείο με όνομα Garibaldi, ακούστηκε για πρώτη φορά το κλάμα του μωρού που έμελε να γράψει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το όνομα του, Lionel Andrés Messi Cuccittini.

Μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια και ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από το Ροζάριο της Αργεντινής και τη Νιούελς Ολντ Μπόις.

Στα 10 του οι γιατροί ανακάλυψαν ότι έπασχε από ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης.” Έπρεπε να ξεκινήσω μια θεραπεία η οποία θα με βοηθούσε να μεγαλώσω. Κάθε βράδυ, έπρεπε να κάνω ενέσεις στα πόδια μου… Κάθε βράδυ. Και όλο αυτό για μία περίοδο τριών ετών. Ήμουν τόσο μικρόσωμος, που σχεδόν όλοι συνεχώς σχολίαζαν, όταν πήγαινα στο γήπεδο ή στο σχολείο, ότι έμοιαζα σαν νάνος, ο μικρότερος απ’ όλους. “

Σήμερα γίνεται 34 ετών, αλλά παρά την ποδοσφαιρικά προχωρημένη του ηλικία, τα πράγματα που κάνει μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου είναι πραγματικά απίστευτα!

Είναι ένα κεφάλαιο μόνος του στην ιστορία του ποδοσφαίρου, και αναμφίβολα είμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή του.

Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που βρήκε το… δέκα το καλό, με τον Μέσι να ανδρώνεται ποδοσφαιρικά στην περίφημη «Μασία» της ομάδας.

Ο «Λίο» κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να μεταμορφώσει την ομάδα της Βαρκελώνης, κάνοντάς την υπερδύναμη και συλλέκτρια τίτλων.

Πάμε να δούμε ένα βίντεο με την ζωή του Αργεντίνου καθώς και κάποια από τα καλύτερα επιτεύγματα του:

Related Posts

Follow Us

SOCIAL