Θεοδωρίδης σε Marca: “Ρεάλ, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα θα αποκλειστούν!”

[bsa_pro_ad_space id=3]

Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «Marca» ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης επαναλαμβάνει την απειλή της UEFA για αποκλεισμό των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους αν δεν συμμορφωθούν με τους κανονισμούς. 

«Είναι μια πιθανότητα» λέει ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απαντώντας στην ερώτηση για την πιθανή τιμωρία των τριών συλλόγων που δείχνουν να επιμένουν στην δημιουργία της European Super League. 

«Αν δεν σεβαστούν τους κανονισμούς, μπορεί να αποκλειστούν. Εξαρτάται από αυτούς. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι υπόλοιποι σύλλογοι αποδέχθηκαν τους κανονισμούς. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι διότι υπήρξε παρερμηνεία. Αυτό που θα συμβεί δεν θα είναι μια προσωπική απόφαση του προέδρου ή της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Υπάρχουν αρμόδια όργανα για να κρίνουν και να αποφασίσουν. Ούτε ο πρόεδρος ούτε εγώ μπορούμε να επηρεάσουμε ανεξάρτητες αποφάσεις και αυτό είναι το σωστό. Για την UEFA όλοι οι σύλλογοι είναι ίσοι και όλοι υπερασπιζόμαστε τις αξίες του σεβασμού και της ισότητας. Αν παρέβησαν τους νόμους, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες» συμπλήρωσε ο Θεοδωρίδης αναφερόμενος σε αυτό το ζήτημα. 

Ο γενικός γραμματέας της UEFA ξεκαθάρισε πως δεν είναι δυνατόν οι ποδοσφαιριστές να υποστούν συνέπειες για τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι σύλλογοι, οι οποίοι βέβαια σε περίπτωση τιμωρίας τους, δηλαδή αποκλεισμού τους από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, θα μπορούν να προσφύγουν στο CAS. 

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν επαφές της UEFA με τους τρεις συλλόγους για να εξομαλυνθεί η κατάσταση, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Πηγή: https://www.sdna.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide