Θάνατος Αστόρι: Λάθος εκτίμηση του γιατρού και ποινή φυλάκισης!

Ο Νταβίντε Αστόρι πέθανε τον Μάρτιο του 2018 στον ύπνο του και ο θάνατος του συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη. Σύμφωνα με τις ιατροδικαστική μελέτη ο θάνατος του αρχηγού της Φιορεντίνα οφείλεται σε καρδιακή προσβολή στον ύπνο του, κάτι για ο οποίο ευθύνεται ο γιατρός Τζόρτζιο Γκαλάντι.

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου ο γιατρός εκτίμησε λάθος και δεν πρόσεξε το πρόβλημα του Αστόρι στην καρδιά, προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος του ποδοσφαιριστή

«Με τη συμπεριφορά του, ο κατηγορούμενος απέτρεψε τη διαπίστωση της νόσου, αφού παρέλειψε την πρώτη απαραίτητη πράξη», δήλωσε ο δικάστης.

Μάλιστα ο δικηγόρος του γιατρού Σίγκφριντ Φένις ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου:

«Το επιχείρημα του Πετσούτι πως αν είχε διακοπεί η αθλητική δραστηριότητα του Αστόρι, τότε το καρδιακό του πρόβλημα θα είχε βελτιωθεί και θα είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο της καρδιακής προσβολής είναι λάθος», στη συνέχει συμπλήρωσε:

«Αυτό το επιχείρημα δεν είναι αποδεκτό, δεν ισχύει. Αν πραγματοποιούταν μια σωστή διάγνωση στο τέλος όλων των απαραίτητων ερευνών, θα συνεπαγόταν την εγκατάσταση ενός συστήματος απινίδωσης και αυτό θα απέκλειε το θάνατο του παίκτη».

Στο γιατρό Τζόρτζιο Γκαλάντι επιβλήθηκε ένας χρόνος φυλακής.

novasports.gr

Related Posts

Follow Us

SOCIAL