Η FIFA σκέφτεται τα ματς στο Μουντιάλ του Κατάρ να διαρκούν 100 λεπτά! (pic)

Ένα δημοσίευμα βόμβα φιλοξενεί σήμερα η «Corriere dello Sport». Όπως αναφέρει η έγκυρη ιταλική εφημερίδα, η FIFA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο χρόνος διάρκειας των αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ κατά δέκα λεπτά.

Συγκεκριμένα, η παγκόσμια ομοσπονδία σκέφτεται να μετατρέψει το 90λεπτο σε αγώνα 100 λεπτών, ώστε να περιορίσει με αυτό τον τρόπο την υπερβολική σπατάλη χρόνου και τις καθυστερήσεις που μπορούν να προκληθούν είτε σκόπιμα, είτε και για άλλους λόγους.

Στο παρελθόν, έχει γίνει έρευνα σχετικά με τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού. Αυτό έδειξε ότι το παιχνίδι σταματά πολύ συχνά σε κάποια ματς. Για παράδειγμα, ο Άγιαξ ηττήθηκε με 1-0 στο Champions League από την Μπενφίκα τον περασμένο μήνα εντός έδρας και αποκλείστηκε στη φάση των «16». Ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού ήταν μόλις 54 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της UEFA.

Η FIFA θέλει να λάβει μέτρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ με παράταση των αγώνων κατά δέκα λεπτά. Η επιτροπή διεθνών κανόνων, IFAB, θα πρέπει ακόμα να εξετάσει τυχόν αλλαγές στους κανόνες. Το εν λόγω ενδεχόμενο το έχει εξετάσει τον τελευταίο καιρό και η Eredivisie.

Recent Posts

Follow Us

SOCIAL