Η τυχερή φανέλα του Πελέ

Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του γούρια στη ζωή. Και απ’ αυτό δεν ξεφεύγουν και οι ποδοσφαιριστές… Όπως και ο Πελέ που ήταν ένας από τους καλύτερους αθλητές που έχει βγάλει το άθλημα. Ο Βραζιλιάνος είχε τα δικά του γούρια πριν από κάθε παιχνίδι. Αγωνίστηκε στην Σάντος από το 1956 ως το 1974 και σκόραρε παραπάνω από 1000 γκολ με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Όμως, μία εποχή στα μέσα της δεκαετίας του ’60, η χρονιά δεν είχε ξεκινήσει πολύ καλά για τον ίδιο.

Ο κόσμος και οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούσαν να του ανεβάσουν την ψυχολογία γιατί ο Πελέ βρισκότανε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έψαχνε να δει τι μπορεί να φταίει και έπειτα από πολλές «αναλύσεις» αποφάσισε ότι φταίει η φανέλα που δεν είχε. Συγκεκριμένα, το γούρι του ήταν η φανέλα που είχε βάλει τα τελευταία γκολ εκείνη την χρονιά – όπως πίστεψε- και αυτή την είχε δώσει σε έναν αντίπαλό του μετά το τέλος ενός αγώνα. Ο Πελέ, έπιασε έναν άνθρωπο της ομάδας και του είπε «θέλω να πας να βρεις αυτή την φανέλα που έδωσα και να μου την φέρεις πίσω».

Μετά από προσπάθειες που έκανε ο άνθρωπος της Σάντος, δεν μπόρεσε να βρει τον παίκτη. Έτσι, του πήγε μία άλλη μπλούζα, από έναν άλλο ποδοσφαιριστή και την φόρεσε ξανά. Ο Πελέ άρχισε να σκοράρει και πάλι. Όλα ήταν στο μυαλό του.

*Αυτή την ιστορία την αποκάλυψε ένας πρώην παράγοντας της Σάντος και τη δημοσίευσε το sportskeeda*

Πηγή: iperiodico.gr

Related Posts

Follow Us

SOCIAL