Η πρώτη “λευκή” κάρτα στο ποδόσφαιρο είναι γεγονός! (video)

Λευκή κάρτα

Μάρτυρες μιας διαφορετικής ποδοσφαιρικής στιγμής, έγιναν οι θεατές του αγώνα μεταξύ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και της Μπενφίκα, κατά τη διάρκεια του οποίου η διαιτήτρια έκανε χρήση της λευκής κάρτας. 

meridian in text

Η κάρτα που επικροτεί το “fair play” βγήκε από την τσέπη της διαιτήτριας Καταρίνα Κάμπος, για πρώτη φορά στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με αθλητικά μέσα. 

Η Μπενφίκα προηγείτο με 3-0 την Κυριακή, όταν ιατρικά κλιμάκια και από τις δύο ομάδες έτρεξαν να βοηθήσουν έναν φίλαθλο που λιποθύμησε στην κερκίδα, λίγο πριν ολοκληρωθούν 44 λεπτά παιχνιδιού. 

Οι θεατές υποδέχθηκαν με επευφημίες την απόφαση της Κάμπος να δείξει τη λευκή κάρτα επιβράβευσης προς τους γιατρούς, τους οποίους καταχειροκρότησαν κατά την επιστροφή τους στους πάγκους των ομάδων. 

Ενώ οι κίτρινες και οι κόκκινες κάρτες χρησιμοποιούνται ως ποινή για εσφαλμένη ή και ανάρμοστη συμπεριφορά των παικτών ή των προπονητών, η λευκή κάρτα επιδεικνύεται στην Πορτογαλία για την αναγνώριση και τον έπαινο του fair play. 

Eίναι μια πρωτοβουλία της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για τη Δεοντολογία στον Αθλητισμό (PNED). 

Στο αθλητικό σκέλος της αναμέτρησης η Μπενφίκα κέρδισε το παιχνίδι με 5-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος γυναικών.

Σύμφωνα με το ESPN, το ντέρμπι του Σαββάτου θα μείνει επίσης στην ιστορία και για έναν ακόμη λόγο, αφού καταγράφηκε νέο ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία, με 15.032 θεατές στις κερκίδες του γηπέδου. 

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide

Related Posts

Follow Us

SOCIAL