Η εισαγγελία βρήκε ιδιωτικό συμφωνητικό του Ρονάλντο με την Γιουβέντους που “καίει” το σύλλογο! (pic)

Ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ Γιουβέντους και Κριστιάνο Ρονάλντο προστέθηκε στα στοιχεία της έρευνας εις βάρος της Γιουβέντους για ψευδή λογιστικά στοιχεία από το 2019 μέχρι το 2021.

meridian in text

Η εισαγγελία του Τορίνο ανακοίνωσε τα νέα ευρήματά της μέσα σε ένα 19σέλιδο φάκελο που αφορά την υπόθεση Prisma στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Γιουβέντους και η οποία αγγίζει πλέον και τον Κριστιάνο Ρονάλντο και το… χαμένο ιδιωτικό συμφωνητικό των 19.900.000 ευρώ.

Η έρευνα γίνεται για τους ισολογισμούς της “γηραιάς κυρίας” το 2019, το 2020 και το 2021, με την εισαγγελία να θεωρεί ότι μπορεί να αποδείξει πως δεν έκανε μειώσεις στους παίκτες λόγω κορονοϊού, αλλά απέκρυψε τις πληρωμές προς αυτούς μέσω ιδιωτικών συμφωνητικών. Εκτός από ψευδή λογιστικά στοιχεία, ο σύλλογος ελέγχεται και για ψευδείς ανακοινώσεις στο Χρηματιστήριο όπου είναι εισηγμένος.

Η έρευνα άρχισε πριν από 17 μήνες και περιλαμβάνει ακόμα και νόμιμες επισυνδέσεις. Η οικονομική αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό τις συμφωνίες του συλλόγου και εντόπισε ένα έγγραφο “που δεν θα έπρεπε θεωρητικά να υπάρχει”, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στις υποκλοπές.

Το έγγραφο αυτό αφορά τον Πορτογάλο σούπερ σταρ. Η Γιουβέντους κατέβαλε ένα ποσό ύψους 19.900.000 ευρώ που κατά την εισαγγελία δεν εμφανίζεται στους ισολογισμούς των “μπιανκονέρι”.

Επιπλέον, ο σύλλογος είχε συμφωνήσει με τους ποδοσφαιριστές τον Μάρτιο 2020 να “χαρίσουν” τους τελευταίους τέσσερις μήνες της σεζόν λόγω ύστερα από τη διακοπή της σεζόν λόγω κορονοϊού, όμως η εισαγγελία υποστηρίζει ότι τελικά δεν καταβλήθηκε μόνο ένας μήνας.

Η υπόθεση ενδέχεται να οδηγήσει σε απαγγελία κατηγοριών εις βάρος 15 στελεχών της Γιουβέντους, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι, ο αντιπρόεδρος Πάβελ Νέντβεντ, ο πρώην διευθυντής Φάμπιο Παράτιτσι, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε και άλλοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Stampa τη Δευτέρα, ο Ρονάλντο κλήθηκε από την εισαγγελία, όμως αρνήθηκε να προσέλθει, ενώ υπήρξε ακόμα και αίτημα για ποινή κατ’ οίκον περιορισμού στον Ανιέλι, το οποιο απορρίφθηκε.

Related Posts

Follow Us

SOCIAL