Επίθεση Λαπόρτα σε Μπαρτομέου για παράνομες δραστηριότητες! (Pic)

Χαμός στην Μπαρτσελόνα με τον νυν πρόεδρο, Ζοάν Λαπόρτα να κατηγορεί τον πρώην, Ζοσέπ Μπαρτομέου και το διοικητικό συμβούλιό του για ψευδείς πληρωμές και άλλες παράνομες δραστηριότητες, κατά την περίοδο διοίκησης του συλλόγου.

«Υπάρχουν πληρωμές χωρίς αιτιολόγηση, πληρωμές με ψευδή αιτία και δυσανάλογες πληρωμές», υποστήριξε ο Λαπόρτα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επισημαίνοντας ότι ο σύλλογος είχε αναθέσει μια ανεξάρτητη έρευνα και έλεγχο για πιθανές παρατυπίες κατά τη διάρκεια της θητείας του Ζοσέπ Μπαρτομέου.

«Ο έλεγχός μας βρήκε πληρωμές που κατανοούμε ότι γινόταν ακατάλληλη διαχείριση των κεφαλαίων του συλλόγου. Ο έλεγχος δεν αποκλείει τον παράνομο πλουτισμό των δημιουργών» τόνισε ο Λαπόρτα, έχοντας δίπλα του τον δικηγόρο Χάουμε Καμπανέρ και τον οικονομικό αντιπρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Εντουάρντ Ρομέου.

«Υπάρχει μια σειρά από πολύ σοβαρές εγκληματικές συμπεριφορές» είπε ο Καμπανέρ.

Ο Λαπόρτα είπε ότι η Μπαρτσελόνα κατέθεσε μήνυση στην τοπική εισαγγελία την περασμένη Τετάρτη κατά του Μπαρτομέου και του διοικητικού συμβουλίου του και πως έχει αρχίσει έρευνα για εγκλήματα ακατάλληλης διαχείρισης κεφαλαίων του συλλόγου, υπεξαίρεση, ψευδή λογιστική και πλαστογραφία εγγράφων.

sdna.gr

Πέτρος Πέτρου