Γιουβέντους: Ζημιά ύψους 190 εκατομμυρίων για τη σεζόν 2020/21!

Μετά την απώλεια του Κριστιάνο Ρονάλντο, άλλη μία σημαντικότερη απώλεια μετράνε στη Γιουβέντους, αυτή του ποσού των 190 εκατομμυρίων!

Το οικονομικό έτος για την «γηραιά κυρία» έκλεισε και τα αποτελέσματα δεν είναι καλά για 4η συνεχόμενη χρονιά. Το ύψος των 190,7 εκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται πως θα φτάσει η ζημία για την περασμένη χρονιά 2020-2021. Το ποσό αυτό είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με τις περσινές απώλειες των 89,7 εκατομμυρίων για την σεζόν 2019-2020.

Ο βασικός λόγος για την υπερμεγέθυνση του ποσού κρίνεται πως είναι η πανδημία του Κορονοϊού και οι επιπτώσεις της σε συλλογικό επίπεδο.  Η απώλεια του πρωταθλήματος της Serie A από την Ίντερ αλλά και ο αποκλεισμός από την Πόρτο στο Champions League στη φάση των 16 συντέλεσαν στην άσχημη οικονομική πορεία της Γιουβέντους.

Η οικονομική στενότητα ήταν και ο λόγος που η Γιουβέντους δαπάνησε μόλις 34,5 εκατ. ευρώ για απόκτηση παικτών φέτος.

Τα ήδη αυξημένα προβλήματα της ομάδας ενισχύονται από την κακή αγωνιστική εικόνα της. Μέχρι τώρα στις 2 πρώτες αγωνιστικές του Ιταλικού Πρωταθλήματος, η «Γιούβε» έχει σημειώσει μία ήττα με 1-0 από την Έμπολι και μία ισοπαλία 2-2 με την Ουντινέζε.

sportime.gr

Related Posts

Follow Us

SOCIAL