Ανανεώνει με την Τσέλσι ο 38χρονος Τιάγκο Σίλβα! (pic)

Σίλβα Τσέλσι

Ο Τιάγκο Σίλβα αναμένεται να ανανεώσει για 12 μήνες το συμβόλαιό του με την Τσέλσι, κάτι που θα κρατήσει τον βετεράνο αμυντικό μέχρι τα 39 του στο κορυφαίο επίπεδο.

meridian in text

Παρά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Τιάγκο Σίλβα να αποχωρεί από την Τσέλσι για να υπογράψει στην Φλουμινένσε, ο Βραζιλιάνος αναμένεται να ανανεώσει συμβόλαιο με τους Μπλε που θα τον κρατήσει στο Στάμφορντ Μπριτζ μέχρι το 2024, όταν θα είναι 39 χρονών. Ο Σίλβα είχε μόλις 6 μήνες στο συμβόλαιό του έχοντας αποκτηθεί το 2020, με 12 μήνες συμβόλαιο. Ακολούθησε μια εξαιρετική χρονιά με την Τσέλσι και ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Champions League και την υπογραφή διετούς συμβολαίου έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Παρά την άφιξη αμυντικών, όπως ο Κουλιμπαλί, ο Φοφανά και ο Μπαντιασίλ και την Τσέλσι να ξοδεύει πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ σε αυτούς τους τρεις, ο Σίλβα παραμένει ο αγαπημένος των φαν και για πολλούς ο καλύτερος αμυντικός της Τσέλσι.

Ο ίδιος μίλησε στο ESPN για τις συζητήσεις περί ανανέωσης λέγοντας: “Συζητάμε για αυτό. Όλα πιθανότατα θα συμβούν μέσα στις επόμενες μέρες”. Ακόμα ο Σίλβα αναφέρθηκε στον ρόλο του, κυρίως απέναντι στους νεότερους αμυντικούς που υπογράφηκαν από την Τσέλσι: “Ξέρω πως ο σύλλογος με χρειάζεται αυτή την στιγμή. Είμαι εδώ για να βοηθήσω, είναι νεαροί παίκτες. Ξέρω πως με την εμπειρία μου, μπορώ να βοηθήσω την διαδικασία ανοικοδόμησης του συλλόγου. Είμαι εδώ, θέλοντας να το κάνω, ωστόσο γνωρίζω πόσο μεγάλη είναι η υποχρέωσή μου”.

Ο Σίλβα έχει αγωνιστεί 23 φορές με την Τσέλσι φέτος και αποδεικνύει πως η ηλικία είναι ένας αριθμός. Έχει καλύψει ένα ηγετικό κενό στην άμυνα της Τσέλσι που υπήρχε από την περίοδο μετά την απόσυρση του Τζον Τέρι. Ο Βραζιλιάνος έχει φορέσει επανειλημμένα το περιβραχιόνιο με τους Μπλε, ενώ εξακολουθεί να βγάζει 90λεπτα κάθε αγωνιστική. Σε έναν σύλλογο που τις τελευταίες μέρες έχει ξοδέψει υπέρογκα ποσά φέρνοντας νεαρούς ποδοσφαιριστές για να διασφαλίσει το μέλλον του, η απόφαση να διατηρήσει τον Τιάγκο Σίλβα, ίσως αποτελεί την καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει.

Related Posts

Follow Us

SOCIAL