Έτσι κατάφεραν οι 30.000 οπαδοί της Άιντραχτ να μπουν στο Καμπ Νου! (videos)

Όλοι στην Μπαρτσελόνα ψάχνονται για το πως…στήθηκε το μεγάλο κόλπο – Δείτε τι συνέβη, πως με 5.000 εισιτήρια, μπήκαν 30.000 οπαδοί της Άιντραχτ στο γήπεδο


Η απόβαση των Γερμανών στην Βαρκελώνη, η τρελή παρουσία 30.000 οπαδών στο «Καμπ Νόου» και η παραδοχή της ντροπής από Τσάβι και Λαπόρτα, έχουν αιτίες. Μόλις 5.000 ήταν τα … επίσημα εισιτήρια των φιλοξενούμενων!

Η «βόμβα» της Άιντραχτ στο «Καμπ Νόου» δεν αφορούσε μονάχα στο σκορ και την πρόκριση, αλλά και την απίστευτη στήριξη από 30.000 οπαδούς. Ψάχνονται στην Μπαρτσελόνα, ρωτούν κατόχους διαρκείας και αναζητούν τα αίτια της βραδιάς που εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φιάσκο…


Μόνο 5.000 τα επίσημα εισιτήρια, η πόλη καταλήφθηκε από Γερμανούς


Η Βαρκελώνη δεν ήταν έτοιμη γι’ αυτό που αντίκριζε στους δρόμους της πόλης. Και μπορεί οι οπαδοί της Άιντραχτ γενικότερα να αφήνουν το στίγμα τους σε κάθε επίσκεψη που πραγματοποιούν για να σταθούν στο πλευρό της ομάδας τους, ωστόσο, στην Καταλονία έφταναν με κάθε τρόπο. Κι όταν συναντήθηκαν όλοι μαζί για να πορευθούν προς το γήπεδο, οι δρόμοι πήραν τα χρώματά τους και οι χιλιάδες φίλοι της Άιντραχτ προκαλούσαν μεγάλη εντύπωση με την εξόρμηση που πραγματοποίησαν.

Βάσει επίσημων κανονισμών της UEFA και ως όφειλε η Μπαρτσελόνα, έδωσε 5.000 εισιτήρια στους Γερμανούς για να τα διαθέσουν προς τον κόσμο και όποιος ήθελε να κάνει το ταξίδι στην Ισπανία και την Βαρκελώνη για τον επαναληπτικό προημιτελικό.


Το 1-1 του πρώτου ματς είχε διατηρήσει την ελπίδα και το όνειρο των «αετών» κι έτσι οι οπαδοί της ομάδας του Γκλάσνερ αποφάσισαν να… κυριεύσουν το «Καμπ Νόου». Και το έκαναν με τέτοιο τρόπο που στην Μπαρτσελόνα δεν κατάλαβαν τι τους βρήκε. Και παραδέχθηκαν την γκάφα τους. Και μαζί με αυτό το φιάσκο ήρθε και το «χαστούκι» στο γήπεδο με τον αποκλεισμό.


Εξασφάλισαν εισιτήρια και βρέθηκαν ακόμα και ανάμεσα στους γηπεδούχους οπαδούς


Πώς, λοιπόν, κατάφεραν να βρεθούν στις εξέδρες περισσότεροι από 25.000 Γερμανοί ενώ δεν είχαν εισιτήρια από την ομάδα τους; Σε αυτό το ερώτημα αναζητείται η απάντηση από πλευράς ανθρώπων της Μπαρτσελόνα, αν και υπάρχουν ενδείξεις για όσα πιθανότατα συνέβησαν.


Αρχικά, αν κάποιος από την Γερμανία με κάρτα από την χώρα προσπαθούσε να αγοράσει εισιτήριο, θα αποτύγχανε. Ωστόσο, θα μπορούσε να το κάνει μέσω τρίτου από την Ισπανία, είτε με μεταπώληση εισιτηρίου από κάποιον άλλον, είτε ως Γερμανός πολίτης της Ισπανίας με ισπανική κάρτα. Τότε θα μπορούσε κανονικά να βρεθεί στο γήπεδο.


Οι οπαδοί της Άιντραχτ κατάφεραν να είναι… παντού, αφού και οι εξέδρες των γηπεδούχων είχαν κόσμο από την Γερμανία που πανηγύριζε έξαλλα τα γκολ των «αετών»! Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα κι αν δει κανείς τα highlights της αναμέτρησης, υπάρχει κόσμος που ξεσηκώνεται στα γκολ της ομάδας της Φρανκφούρτης, σε κάθε σημείο των κερκίδων, σε καθεμιά από τις δύο εστίες…

Πέτρος Πέτρου