Το βράδυ που ο Φίγκο επέστρεψε σαν προδότης στο Καμπ Νου… (video pics)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα ήταν πιστοί στο ραντεβού τους με τον… Φίγκο. Ούτε η καταρρακτώδης βροχή ούτε οι άσχημες εμφανίσεις της ομάδας τους τον τελευταίο καιρό θα μπορούσαν να τους κρατήσουν μακριά από το νυν υπέρ πάντων αγώνα. Ο μισητός αντίπαλος Λουίς Φίγκο, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 10, έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο όπου τα τελευταία πέντε χρόνια δοξάστηκε όσο κανένας άλλος ποδοσφαιριστής. Αυτήν τη φορά όμως οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα τον υποδέχθηκαν με γιουχαΐσματα και με φωνές.

Όταν, μάλιστα, ο Φίγκο τούς… έδινε τη δυνατότητα, πέταγαν εναντίον του μπουκάλια και αναπτήρες, πέτρες ακόμη και κεφάλι γουρουνιού… Μία φορά συνέβη αυτό στο 70, όταν προσπάθησε ο Πορτογάλος διεθνής να εκτελέσει το πρώτο του κόρνερ, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ.

Στη Βαρκελώνη ο Φίγκο ήταν πια επικυρηγμένος και στην πρώτη του επιστροφή στο «Καμπ Νου» έζησε μια κόλαση. Επιστήμονες μέτρησαν τον ήχο από τις αποδοκιμασίες των οπαδών και έδειξαν πως ήταν πιο εκκωφαντικός από αυτόν ενός Boeing 747 κατά την απογείωση!  Οι οπαδοί της «Μπάρτσα» είχαν τυπώσει και χαρτονομίσματα με το πρόσωπό του και τα επιδείκνυαν με ειρωνεία.

Ο Λουίς Φίγκο, σαφώς επηρεασμένος από την κατάσταση που επικρατούσε στο Καμπ Νου, δεν «φάνηκε» καθόλου στα 90, παρασύροντας μαζί του τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχασε, τελικά, με 2-0 από την Μπαρτσελόνα στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της primera division.

Ο σπουδαίος Φίγκο μίλησε για τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης και το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Μία μεταγραφή που είχε… σοκάρει τον κόσμο, ήταν αυτή του Φίγκο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα δεν το είχαν πάρει ψύχραιμα και είχανε γίνει πολλά σκηνικά την τότε εποχή. Ο Πορτογάλος μίλησε για την απόφαση που είχε πάρει, αλλά και για το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε στο «Καμπ Νου» ως αντίπαλος.

Διαβάστε όσα είπε:

«Είχα τα πάντα στη Μπαρτσελόνα, αλλά σκέφτηκα πως δεν πρόκειται να πάω σε μία ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Αν δεν ήταν η Ρεάλ, ίσως να μην είχα πάει. Ήταν μία πρόκληση για εμένα, μία απόφαση που με έπεισε πως είμαι σημαντικό κομμάτι ενός νέου πρότζεκτ».

«Αυτές τις μέρες, υπάρχει περισσότερη προστασία. Ένιωθα σαν να έδινα συνέντευξη Τύπου κάθε μέρα. Αυτό ήταν το τίμημα της απόφασής μου. Όμως δεν αρέσει σε όλους ο Θεός, πώς γίνεται εγώ να αρέσω σε όλους».

«Η μόνη μου ανησυχία αφορούσε τη σωματική μου ακεραιότητα. Αλλά πρόκειται για ποδόσφαιρο και εδώ δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι. Αυτή είναι η προσωπικότητά μου. Αντιμετώπισα πίεση. Αυτό με κράτησε σε εγρήγορση. Πάντα είχα αυτό στο μυαλό μου. Να κερδίζω συνεχώς».

Ο πρώην συμπαίχτης του Φίγκο στην Ρεάλ Μικέλ Σαλγκάτο μίλησε για την συγκεκριμένη βραδιά αναφέροντας ότι η κατάσταση ήταν τόσο άγρια μου δεν μπορούσε να σταθεί στο πλάι του όπως συνήθιζε για να πάρει μπάλα από το κόρνερ…

“Eκείνο το ματς στο Camp Nou δεν θα το ξεχάσω ποτέ… Κάπου στο 2ο ή 3ο κόρνερ γύρισα στον Figo και του είπα «Ξέχνα το φίλε… Είσαι μόνος σου σε αυτό!» Ως τότε ήμουν αυτός που πήγαινε δίπλα στο κόρνερ για να πάρει την κοντινή πάσα. Όχι όμως εκείνη τη βραδιά. Τα αντικείμενα έπεφταν βροχή! Κέρματα, ένα μαχαίρι, ένα μπουκάλι ουίσκι, τα πάντα…! Στο κόρνερ με κοντινή πάσα εκεί; Όχι, ευχαριστώ, δεν θα πάρω!”

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide