Ο αγώνας που διακόπηκε και ο τερματοφύλακας που περίμενε για 15 λεπτά στην ομίχλη! (pics)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μπορεί να διακοπεί είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα κάτι που έγινε και τον Δεκέμβριο του 1937 σε αγώνα για την πρώτη κατηγορία της Αγγλίας με έναν από τους τερματοφύλακες να μην το παίρνει χαμπάρι, γράφοντας ακόμη μια τρελή ποδοσφαιρική ιστορία!

Το ημερολόγιο έγραφε 25 Δεκεμβρίου 1937 και όπως υφίσταστε στην Αγγλία γιορτάζουν αυτή τη μέρα παίζοντας ποδόσφαιρο! Η πυκνή ομίχλη που κάλυψε το νησί έγινε η αιτία να αναβληθούν πολλοί απ’ τους αγώνες της ημέρας κάτι που δεν έγινε και στο αγώνα της Τσέλσι με την Τσάρλτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Ο διαιτητής του συγκεκριμένου αγώνα έκρινε πως όλα ήταν εντάξει για να ξεκινήσει το παιχνίδι κάτι που μετά από λίγο άλλαξε με τον ρεφ λόγο της χαμηλής ορατότητας να διακόπτει οριστικά τον αγώνα και όλους τους ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν στα αποδυτήρια. Όλους εκτός από έναν.

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Σαμ Μπάρτραμ δεν αντιλήφθηκε τι είχε γίνει και αφού δεν έβλεπε τίποτα μπροστά του έμεινε στο πόστο του περιμένοντας την αντίπαλη ομάδα να επιτεθεί!

Το παράξενο είναι ότι ο Μπάρταμ για περίπου ένα τέταρτο δεν προβληματίστηκε καθόλου για το ότι δεν παίχτηκε καθόλου ποδόσφαιρο μπροστά από την εστία του και επίσης ότι δεν υπήρχε θόρυβος στις εξέδρες.

Μετά από 15 λεπτά λοιπόν ο τερματοφύλακας της Τσάρλτον διέκρινε μέσα στην πυκνή ομίχλη έναν άνδρα να τον πλησιάζει και αφού κατάλαβε πως δεν ήταν ποδοσφαιριστής αλλά ένας από τους αστυνομικούς που ήταν υπεύθυνος για τον αγώνα τον ρώτησε: “Τι κάνεις εσύ εδώ;”

Ο αστυνομικός του απάντησε: “Φίλε μου, το παιχνίδι έχει διακοπεί εδώ και 15 λεπτά. Δεν υπάρχει κανείς άλλος στο άδειο αυτό γήπεδο”

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μπάρτραμ βρισκόταν στα αποδυτήρια, όπου γνώριζε την αποθέωση και τα πειράγματα των συμπαικτών του γράφοντας ακόμη μια τρελή ποδοσφαιρική ιστορία!

Ο Μπάρτραμ έφυγε από τη ζωή το 1981, αλλά το άγαλμα του βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του «Βάλεϊ», ώστε να το προσέχει για πάντα.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide