Μπαρτσελόνα : Μετακομίζει από το Καμπ Νου την σεζόν 2023-24! (pics)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Η Μπαρτσελόνα την σεζόν 2023-24 δε θα παίξει στο Καμπ Νου, αφού το μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ευρώπης υποβάλλεται σε γενική ανακαίνιση, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ισπανικός σύλλογος.

Ο σύλλογος είπε ότι η Μπαρτσελόνα θα παίξει τους αγώνες της στο δημοτικό στάδιο Lluís Companys. Το στάδιο, το οποίο έχει χωρητικότητα περίπου 60.000 θεατών, φιλοξένησε τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992.

Ο σύλλογος είπε ότι το έργο του για την αναδιαμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του Καμπ Νου, το οποίο χωράει επί του παρόντος 99.000 θεατές, που καθυστερεί εδώ και πολύ καιρό, θα ξεκινήσει φέτος αφού έλαβε το τελικό πράσινο φως από την πόλη.

Οι αγώνες θα συνεχίσουν να διεξάγονται στο Camp Nou και την επόμενη σεζόν.

Ο σύλλογος θέλει να επιστρέψει στην έδρα τους την σεζόν 2024-25, ακόμη και με μειωμένη συμμετοχή στο 50% λόγω κατασκευαστικών εργασιών. Ο σύλλογος υπολογίζει να ολοκληρώσει τις εργασίες του σταδίου κατά τη σεζόν 2025-26.

Ο σύλλογος θέλει να αυξήσει τη χωρητικότητα του Camp Nou σε 110.000, ενώ παράλληλα ανακαινίζει τον περιβάλλοντα χώρο του, ο οποίος περιλαμβάνει ένα περίπτερο για τα άλλα αθλήματα του συλλόγου, το μουσείο και τα καταστήματα. Έχει προϋπολογίσει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το έργο.

Η αντίπαλος της Μπαρτσελόνα, η Εσπανιόλ, έπαιξε στο στάδιο Lluís Companys την περίοδο 1997-2009. Το στάδιο, του οποίου το γήπεδο περιβάλλεται από μια πίστα στίβου, βρίσκεται στην κορυφή ενός μικρού λόφου που προσφέρει θέα στη μεσογειακή πόλη.

Η Μπαρτσελόνα είχε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει το πολύ μικρότερο Στάδιο Γιόχαν Κρόιφ , το οποίο βρίσκεται έξω από την πόλη, ως εναλλακτική τοποθεσία.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide