Καινοτομία στην Premier League, θα δημοσιέυονται οι διαλόγοι του VAR! (pic)

VAR Premier League
[bsa_pro_ad_space id=3]
Μια σημαντική αλλαγή για το VAR είναι έτοιμη να φέρει η Premier League, αφού αναμένεται οι συνομιλίες των διαιτητών να δημοσιεύονται.

Το VAR αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην Πρέμιερ Λιγκ από την ημέρα που εφαρμόστηκε. Τα παράπονα για τις αποφάσεις είναι μεγάλα και κάπως έτσι αποφασίστηκε να βρεθεί ένας τρόπος για να μειωθούν τα λάθη.

Συγκεκριμένα όπως αποφάσισε ο επικεφαλής της PGMOL, Χάουαρντ Γουέμπ, οι συνομιλίες των διαιτητών θα μπορούν να τις ακουστούν από τους φιλάθλους, καθώς θα δημοσιεύονται. Στόχος του είναι να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια.

Το λανθασμένο γκολ-οφσάιντ στον αγώνα της Μπρέντφορντ με την Άρσεναλ, αλλά και το πέναλτι που δεν δόθηκε στην Μπράιτον στον αγώνα με την Τότεναμ, αποτελεί ένας λόγος για την κίνηση αυτή.

Η ηχογράφηση και η δημοσιοποίηση θα γίνεται όχι κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά τις επόμενες ημέρες. Πάντα με την άδεια της FIFA. Αυτό θα ξεκινήσει να γίνεται αρχικά ως δοκιμή από τη Δευτέρα 15 Μαΐου με παραγωγή της Πρέμιερ Λιγκ και θα προβληθεί από το Sky Sports την ίδια μέρα.

Σε περίπτωση που η δοκιμή πετύχει, ο Γουέμπ θα θελήσει να το κάνει πιο τακτικά από την επόμενη σεζόν. Ο Άγγλος πρώην ρέφερι πιστεύει πως η διαφάνεια, μέσω αυτής της κίνησης, θα φέρει πιο κοντά τους οπαδούς, τον κόσμο και τους διαιτητές, καθώς θα εξαλείψει τυχόν προκαταλήψεις.

Ο Γουέμπ, όσο είχε τον ίδιο ρόλο στο MLS, έβαλε στο αμερικανικό ποδόσφαιρο το Inside Video Review, που ασχολούνταν με όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις.

eyap.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide