Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Το “λιοντάρι” από την Σουηδία έκλεισε τα 41 και δεν το σταματά τίποτα! (video pics)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο  Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ο οποίος γίνεται 41 ετών και όμως συνεχίζει να αποδικνύει ότι τίποτα δεν θα τον σταματήσει. 

Οι συστάσεις δεν χρειάζονται για τον παίκτη της Μίλαν, ο οποίος μπορεί να μην βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες στην.. ελίτ του ποδοσφαίρου ωστόσο εκείνος συνεχίζει όσο μπορεί.

Οι ομάδες που φόρεσε την φανέλα τους; Πολλές.

Από την Μάλμε όπου και ξεκίνησε την καριέρα του, μέχρι τον Άγιαξ, την Γιουβέντους, την Ίντερ, την Μπαρτσελόνα, την Παρί Σεν Ζέρμεν την Μάντσεστερ Γιουνάιντετ τους Λος Άντζελες Γκάλαξι, έως και την επιστροφή του στην Μίλαν μετά το 2010. 

Η  παρουσία του στην Εθνική έχει συνοδευτεί με 121 συμμετοχές και 62 γκολ. 

Όλα για τον Ζλάταν αρχίζουν και τελειώνουν με μία και μόνο ατάκα του: «Δεν χρειάζομαι ένα τρόπαιο για να παραδεχτώ ότι είμαι ο κορυφαίος».

Όμως και για έκεινον, όπως και για πολλούς η ζωή του στην αρχή δεν του φέρθηκε και τόσο «εντάξει». 

H παιδική ηλικία του ήταν μια καθημερινή Οδύσσεια. Από τη βίαιη μητέρα του που τον χτυπούσε, στον μέθυσο πατέρα του που δεν είχε ποτέ φαγητό στο σπίτι.

Σήμερα, στα 41 του χρόνια,  κοιτάζει το χρόνο πίσω, βλέποντας πόσο μειονεκτικά ένιωθε απέναντι στα άλλα παιδιά και έβαλε στόχο μια μέρα να δείξει σε όλους ότι είναι κάτι το μοναδικό.α απλή περίπτωση παίκτη, είναι ένα είδωλο. Ένας τύπος που δίνει νόημα στην ζωή, ακόμα και σε μέρες που η βαρεμάρα ξεπερνάει κάθε όριο.

Ωστόσο το να τον βλέπεις να κάνει αυτά που κάνει, στην ηλικία μάλιστα που βρίσκεται, μας δίνει καθημερινά σπουδαία μαθήματα για τη ζωή και το ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Σημασία έχει πώς αισθάνεσαι.

Και εκείνος; Αισθάνεται νεούδι και ενδεχομένως η απόσυρση φαίνεται ότι θα αργήσει, με τον ίδιο να δηλώνει «λιοντάρι» και πως αντέχει ακόμα. 

Κάθε του ατάκα γίνεται viral στο λεπτό

Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, εκείνος καταφέρνει κάθε φορά που μιλάει να… μένει στην ιστορία. Κάθε ατάκα γίνεται viral όπως κάποιες από τις παρακάτω. 

Οταν αποφάσισε να πάει στους Γκάλαξι δήλωσε με νόημα: «Γεννήθηκα γέρος και θα πεθάνω νέος. Αισθάνομαι σαν τον Μπέντζαμιν Μπάτον. Αν δεν νικήσω, θα το θεωρώ μια αποτυχία και θα με στεναχωρούσε γιατί έχω συνηθίσει να κερδίζω και κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω. Ήρθα εδώ για να κερδίσω και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσω».

Όταν διαγνώστηκε  θετικός στον κορονοϊό δήλωσε: «Ήμουν αρνητικός στον Covid χθες, και θετικός σήμερα. Δεν έχω συμπτώματα, οπότε δεν έγινε και τίποτα. Ο Covid είχε το κουράγιο να με προκαλέσει. Κακή ιδέα…» 

Οταν πήρε μεταγραφή στην Γιουνάιτεντ ο Καντονά έπλεξε το εγκώμιό του και ο ίδιος σχολίασε: «Θαυμάζω τον Καντονά και άκουσα τι είπε. Αλλά δε θα γίνω Βασιλιάς του Μάντσεστερ. Θα γίνω ο Θεός του Μάντσεστερ».

Περισσότερες ατάκες του Σουηδού:

Και άλλες πολλές που για να τις γράψουμε θέλουμε σελίδες ολόκληρες και όπως φαίνεται αυτό θα γίνεται για πολλά χρόνια ακόμη.  

Ο Ζλάταν γίνεται σήμερα 42 και… έχει ακόμα πολύ.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide