Αγγλία 1976: Το 2-2 που είχε έναν σκόρερ!

[bsa_pro_ad_space id=3]

Διαβάζοντας τον τίτλο πολλοί από σας θα είπατε αυτό δεν γίνεται, όμως η ιστορία του Κρις Νίκολ είναι πέρα για πέρα αληθινή σε ένα περιστατικό που ίσως δεν έχει συμβεί ξανά στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Νίκολ ήταν ένας πετυχημένος αμυντικός στην εποχή του και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στο ότι η Άστον Βίλα κέρδισε το Λιγκ Καπ δύο φορές στα μέσα της δεκαετίας του 1970, με την ποδοσφαιρική κοινότητα όμως να τον θυμάται κυρίως για ένα του απίστευτο επίτευγμα.

Τον Μάρτιο του 1976 η Άστον Βίλα αντιμετώπιζε στο Filbert Street την Λέστερ σε αγώνα για την Division One με τον αμυντικό των “Τσεκουριών” να βρίσκει 4 φορές δίκτυα αλλά το τελικό σκορ να είναι 2-2. Σίγουρα θα πείτε ότι τα μαθηματικά μας δεν είναι σωστά όμως ο Νίκολ κατάφερε το απίθανο σκοράροντας από δύο γκολ για κάθε ομάδα!

Ο Νίκολ εκείνο το βράδυ έβαλε δύο φορές την Λέστερ μπροστά σκορ και δύο φορές ισοφάρισε για τη Βίλα με τέλος της σεζόν τον κατατάσσει στους 5 κορυφαίους σκόρερ των “αλεπούδων”.

Το παράπονο του είναι πως δεν μπόρεσε να πάρει την μπάλα του αγώνα. “Το τρίτο γκολ, δεύτερο για τη Λέστερ, ήταν εκπληκτικό. Το καλύτερο τέρμα που έχω πετύχει. Με κεφαλιά – ψαράκι. Κανείς γκολκίπερ στον κόσμο δεν θα το έσωζε. Ευτυχώς με το τέταρτο γκολ που πέτυχα, ισοφαρίσαμε. Ήταν ανακούφιση. Αφού λοιπόν είχα πετύχει όλα τα τέρματα σε μια ισοπαλία 2-2, ζήτησα από τον διαιτητή την μπάλα του αγώνα. Μου είπε ‘όχι. Αυτό είναι το τελευταίο μου παιχνίδι και θα την κρατήσω’. Ατύχησα. Η πρώτη φορά που πέτυχα 4 τέρματα με την φανέλα της Βίλα και δεν πήρα καν την μπάλα“.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide